UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мер Лондона здивувався образі, отриманій від Дональда Трампа

Садок Хан подумав, що це жарт, але виявилося - правда.

Мер Лондона Садик Хан був вражений, як дрібно образив його голова наддержави. Він сказав, що вважає рівня дитини зневажливі слова на свою адресу, які напередодні в Twitter написав президент США Дональд Трамп.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", пише Politico.

Президент, який перебуває з державним візитом у Сполученому Королівстві, назвав "відмороженим невдахою" мера Лондона, який неодноразово критикував американського президента в минулому, зокрема, перед візитом.

Хан повідомив, що він був на зустрічах, коли з'явився твітти, але коли йому розповіли, він не повірив, що вони справжні. "По-перше, я подумав, що це жарт, що таке зробив би хіба що 11-річний хлопець", - сказав він.

Мер сказав, що він любить Америку і дуже важливо мати хороші відносини з "найближчим союзником" Великої Британії. Але він повторив свою думку, що рівень державного візиту не підходить нинішньому президентові.

"Ми повинні бути дуже обережними, створюючи враження, що ми виправдовуємо деякі з речей, з якими Трамп пов'язаний", - сказав Хан, перерахувавши відділення дітей-іммігрантів від батьків на кордоні з Мексикою; атаки на права ЛГБТ; вихід США з Паризького кліматичного договору; зниження репродуктивних прав жінок.

"Якщо ви не можете бути чесним і щирим з нашим кращим другом, насправді це не наш найкращий друг", - сказав Хан.

Раніше він заявив, що Трампа не варто запрошувати в країну. Хан порівняв риторику, яку використовує президент США для згуртування своїх прихильників, з мовою "фашистів XX століття".

Читайте також: У Британії відбуваються протести на тлі другого дня державного візиту Трампа

Власники розкішного готелю в Панама-Сіті, які минулого року усунули компанію "Організація Трампа" від управління нерухомістю, звинуватили фірму в ухиленні від сплати податків в Панамі і створенні "фіктивних звітів" в фінансах готелю. Про це повідомляє газета The New York Times.

Зазначається, що звинувачення, висунуті у федеральному суді Манхеттена, можуть призвести до потенційних дипломатичних і юридичних складнощів для президента США Дональда Трампа.

По суті, обвинувачення стверджує, що компанія Трампа обдурила іноземний уряд. Сама "Організація Трампа" назвала ці звинувачення брехнею, підкреслює газета.