UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мелінда Гейтс може покинути пост со-керівника благодійного фонду BMG

Приватна домовленість про це є однією з умов розлучення подружжя.

Дружина Білла Гейтса Мелінда може покинути пост со-керівника благодійного фонду Bill & Melinda Gates Foundation (BMG). Вона покине число його опікунів, якщо вони з Біллом Гейтсом через два роки після їхнього розлучення вирішать, що не можуть працювати разом, заявив головний виконавчий директор BMG Марк Сузман в інтерв'ю The Wall Street Journal.

В цьому випадку Мелінда отримає від Білла кошти для реалізації її власних благодійних ініціатив, сказав Сузман.

Глава компанії Microsoft Білл Гейтс і його дружина Мелінда Гейтс оголосили про розлучення після 27-річного шлюбу. Це спричинило безліч побоювань щодо фонду.

BMG вирішив прояснити ситуацію, оскільки має намір розширити коло своїх опікунів, заявив Сузман.

Американський мільярдер Уоррен Баффет оголосив про вихід з числа піклувальників BMG в червні цього року, після чого Білл і Мелінда залишилися єдиними опікунами своєї організації, а також її со-керівниками.

Фонд також оголосив, що Гейтси додали $15 млрд до ресурсів організації, що складали $49,9 млрд - це стало їх найістотнішим разовим внеском за 21 рік.

Дофінансування направлять на гранти, що стосуються досліджень в області інфекційних хвороб, а також вивчення питань гендерної рівності та освітні ініціативи в США.

Розширення кола піклувальників BMG привнесе різні погляди і досвід в благодійну організацію, робота якої "змінилася і спрямована на найбільш складні і термінові проблеми, з якими стикається світ", заявив Сузман.

За його словами, розкриття організацією інформації про те, що може привести до відходу з неї Мелінди Гейтс, не означає, що вона готується покинути BMG.

"Білл і Мелінда як окремо, так і разом, запевнили мене, що мають намір продовжувати працювати в якості со-керівників організації довгий час", - зазначив він.

Читайте також: Гірше пандемії коронавірусу: Білл Гейтс назвав дві загрози для світу

Раніше 24-річна Дженніфер Гейтс, дочка засновника Microsoft Білла Гейтса, повідомила, що отримала вакцину від нового коронавируса. У пості, в Instagram, в якому вона розповіла про це, вона також поскаржилася на те, що у вакцині не було чіпа, якого багато хто боїться.

Дженніфер Гейтс написала, що є «привілейованою», оскільки вона - студентка-медик. Вона також зізналася, що продовжить носити маску або навіть дві після отримання другої дози вакцини. «На жаль, вакцина не імплантувала мого геніального батька в мій мозок. Якби тільки мРНК мала таку силу! »- написала Гейтс в кінці поста.