UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мексика - на третьому місці в світі за кількістю померлих від COVID-19

З початку пандемії тут зафіксували 1,82 мільйонам випадків зараження.

Мексика вийшла на третє місце в світі за числом померлих від C0VID-19 після США, де зафіксовано 432,9 тисячі смертей, а також Бразилії, де вже 221,5 тисяч померлих, повідомляє Міністерство охорони здоров'я Мексики.

На думку експертів, навіть такі результати занижені, так як в країні низький рівень тестування на C0VID-19. Реально кількість померлих може становити 195 тисяч.

Станом на ранок п'ятниці, 29 січня, в Мексиці з початку пандемії зафіксували 1,82 млн випадків зараження C0VID-19. Серед хворих було і президент країни Андрес Мануель Лопес Обрадор.

«На жаль, повинен повідомити, що я захворів COVID-19. Симптоми легкі, але я вже лікуюся. Як завжди, я налаштований оптимістично. Ми всі будемо рухатися вперед », - написав Обрадор чотири дні тому.

Читайте також: Мексика видала дозвіл на використання вакцини AstraZeneca

Тим часом прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта заявив про "жахливому періоді" пандемії коронавируса.

На думку прем'єра, ситуація настільки погіршилася внаслідок того, що влада ослабила карантин на період Різдва і поширенням «британського» штаму вірусу.

Відзначимо, що Німеччина заявила про допомогу військових медиків, які вже направлені до Португалії, щоб оцінити, яку допомогу країна може надати португальцям.