UA / RU
Підтримати ZN.ua

Медведєв допустив перемогу України у війні з Росією

І погрожує світові ядерним апокаліпсисом.

Росія може застосувати ядерну зброю у відповідь на програш у війні з Україною, стверджує заступник голови Ради безпеки РФ Дмітрій Медведєв. Він також визнав, що деокупація Україною своїх територій призведе до розпаду Росії.

«Якщо перемагає не Росія, то, мабуть, Україна. Мету України у війні названо – повернення всіх територій, що раніше належали їй. Тобто відторгнення їх від Росії. Це загроза існуванню нашої держави та розпад нинішньої Росії. А отже пряма нагода для застосування п.19 Основ держполітики в галузі ядерного стримування», - пише Медведєв.

Відповідальність за дії РФ заступник голови Радбезу спробував перекласти на Захід. Нібито військова допомога Україні є «прямою провокацією світової війни із застосуванням ядерної зброї». За словами Медведєва, «врятувати світ» може лише перемога агресора.

Читайте також: РФ під час навчань відпрацювала нанесення масованого ядерного удару

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов порадив Медведєву звикати до думки про те, що Росія обов'язково програє. І свої території повернуть не лише Україна, а й інші країни.

«Загроза та застосування ядерної зброї РФ – це акт суїциду. Росія остаточно перетвориться на ворога номер один для всього світу. Повна денуклеарізація – кінцева мета демонтажу РФ. І лише це гарантія безпеки для світу та України», - підсумував Данілов.