UA / RU
Підтримати ZN.ua

Медіахолдинг РБК купив російський нафтовий магнат

Новому власнику перейшли 65% акцій холдингу.

Російський бізнесмен Михайло Прохоров продав медіахолдинг РБК власнику фінансово-промислової групи ЕСН Григорію Березкіну.

Сума угоди не розкривається. Відомо, що група ЕСН викупила 65% акцій і боргові зобов'язання ПАТ "РБК", повідомляється на сайті холдингу.

У квітні 2016 року відбулися обшуки в кількох компаніях, що входять у ОНЕКСІМ Михайла Прохорова. Повідомлялося, що від бізнесмена вимагали на "вищому рівні" позбутися холдингу з-за публікацій РБК про передбачувану дочку Володимира Путіна Катерину Тихонову і про "Панамський архів".

У травні в редакції холдингу РБК повністю змінилося керівництво- головний редактор однойменної газети Максим Солюс був звільнений, а головний редактор РБК Роман Баданин і шеф-редактор Єлизавета Осетинська пішли слідом за ним. Згодом керівниками об'єднаної редакції були призначені Єлизавета Голікова та Ігор Тросніков, які працювали останні роки у ТАСС.

Григорій Березкін - власник групи компаній ЕСН, в яку входять нафтові та енергетичні компанії, а також московська версія газети Metro.

За даними Liveinternet, у березні 2017 р. аудиторія rbc.ru склала 26,5 млн користувачів (рік тому вона становила 26 млн).