UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майже 30% мешканців Росії почали менше любити Путіна

Громадяни РФ припускають, що Путін в майбутньому стане успішно справлятися з проблемами країни і не бачать йому альтернативи.

За останній час ставлення до президента Володимиру Путіну погіршилося у 29% мешканців Росії, свідчать дані опитування "Левада-Центру".

За даними опитування, у половини росіян (55%) ставлення до лідера не змінилося, у 14% воно покращилося.

Відповідаючи на питання, "чому багато людей довіряють Путіну?", 39% респондентів пояснили це тим, що "люди сподіваються, що Путін надалі зможе впоратися з проблемами країни", 28% вважають, що Путін і зараз "успішно і гідно справляється з вирішенням проблем країни", а 29% респондентів вважають, що "люди не бачать, на кого іншого вони ще могли б покластися".

Як повідомив виданню "Ведомости" заступник директора "Левада-центру" Олексій Гражданкін, "претензії до влади носять відкладений характер – мабуть, ці настрої з'явилися за останній рік".

При цьому рівень схвалення діяльності президента не змінився – у листопаді він був 86%, підкреслює Гражданкін: "Питання про те, що президент не справляється зі своїми обов'язками, не стоїть, але якась кількість претензій, які були відкладені, з'являються".

Опитування проведено 18-21 листопада 2016 року серед 1600 осіб у 137 населених пунктах 48 регіонів РФ. Заявлена похибка вибірки – 3,4%.

Читайте також: Дві третини мешканців Росії вважають свою країну "великою державою"

Нагадаємо, що Володимир Путін переміг у рейтингу "Левада-Центру" в категорії елітних політиків, набравши 58% голосів респондентів. Керівник РПЦ Кирило Гундяєв посів перше місце у рубриці "церква/медицина".