UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маск закликав звільнити заарештованого засновника Telegram Дурова

Він також запустив хештег у соцмережі X.

Американський мільярдер та власник соцмережі X Ілон Маск закликав звільнити затриманого у Франції засновника Telegram Павла Дурова. На своїй сторінці у соцмережі він також запустив хештег FreePavel (Свободу Павлу).

"Точка зору: у Європі 2030 рік, і вас стратять за те, що ви вподобали мем", — прокоментував спочатку затримання Дурова мільярдер.

Читайте також: Ілон Маск відхрестився від звинувачення у подарунку Кібертрака Кадирову

Пізніше він виклав уривок інтервʼю Дурова американському журналісту Такеру Карлсону. Допис Маск супроводив хештегом FreePavel.

Також Маск зробив допис французькою, тричі написавши слово "свобода": "Liberté. Liberté! Liberté?".

Нагадаємо, Павла Дурова заарештували у ніч на 25 серпня в аеропорту Парижа. ЗМІ повідомляли, що на нього виписали французький ордер на обшук, виданий OFMI (Національним управлінням судової поліції) на підставі попереднього розслідування. У неділю йому планують висунути звинувачення  у численних злочинах: у тероризмі, незаконному обігу наркотиків, шахрайстві, відмиванні грошей,  дитячому кримінальному контенті тощо.

Раніше кандидат у президенти США Дональд Трамп заявляв, що у разі перемоги на виборах у листопаді може запропонувати Ілону Маску посаду свого радника чи члена уряду. Він назвав його "геніальним хлопцем". Водночас Трамп жорстко виступає проти електромобілів, які, зокрема, виробляє компанія Tesla, що належить Маску.