UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маск обійшов Гейтса в рейтингу мільярдерів - Bloomberg

Ілон Маск посів другий рядок у списку найбагатших людей світу.

Рейтинг мільярдерів, який склало агентство, Маск обійшов Гейтса і зайняв другу позицію, а раніше він залишив позаду ще одного мільярдера - Цукерберга. Статки засновника Tesla збільшилися завдяки зростанню котирувань компанії, повідомляє Bloomberg.

Глава SpaceX і генеральний директор Tesla володіє капіталом у $127,9 млрд. За рік вона збільшилася на $100,3, більше, ніж у кого-небудь ще в топі.

Капітал Білла Гейтса оцінюють в $127,7 млрд. На першій сходинці з великою перевагою як і раніше знаходиться глава корпорації Amazon Джефф Безос зі статком у $182 млрд. Безос міг раніше досягти позначки в $200 млрд, однак розлучення з дружиною Маккензі Скотт після 25 років шлюбу коштував йому чверті його частки (4 відсотки акцій Amazon). Цей розлучення став найдорожчим в історії. Сьогодні стан Скотт оцінюється в $63,4 млрд.

У рейтингу мільярдерів Forbes Маск ($110,4 млрд) займає четверте місце. До першої трійки багатіїв за версією журналу входять Безос ($181,3 млрд), глава Louis Vuitton Moët Hennessy Бернар Арно ($140,4 млрд) і Гейтс ($118,5 млрд).

Маск змістив Марка Цукерберга на п'яте місце. Bloomberg оцінює стан глави Facebook в $102 млрд, Forbes - в $98,6 млрд.

Читайте також: Ілон Маск розповів про різні результати тестів на коронавірус в один день

Раніше повідомлялося, що засновник компанії Amazon Джефф Безос володіє 11,1% акцій Amazon, чиї папери з початку пандемії коронавируса COVID-19 подорожчали більше ніж на 55%.