UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Москві помер телеведучий гри КВН Олександр Масляков

Він опинився серед тих, хто завжди активно підтримував російського диктатора Путіна

У Москві помер Олександр Масляков - ведучий Клубу веселих та кмітливих (КВН). Як пишуть російські ЗМІ, помер Масляков на 82 році життя від неоперабельної пухлини легень, яка активізувалася після перенесеного двічі ковіда.

Останню гру Масляков провів у 2022 році. На цей час це вже була жалюгідна подоба тих іскрометних ігор минулих десятиліть, на яких виросло не одне покоління молоді, - тепер це було улесливе шоу з постійними реверансами на адресу вищої влади, з жартами "нижче поясу", вульгарністю і все нижчим рівнем гумору на сцены.

Його іноді помилково називають засновником КВН - це не так, він просто багато років вів його з 1964 року (КВН народився в 1961), а після розпаду СРСР зумів прибрати до рук бренд та інтелектуальні активи, створивши компанію АМІК і зробивши гру КВН - КВН- бізнесом.

А яким запам'ятає його Україна?

Він виявився найкмітливішим із усіх, бо з веселої та радісної гри зумів створити прибутковий бізнес за рахунок чужого інтелекту.

Він виявився поганим пророком і дрібним заздрісником, виявивши, що один із цілком успішних капітанів КВН став раптово президентом сусідньої країни: "Ой, ви знаєте, я вже й забув, що він гравець у КВН, тому що він гравець якийсь дуже керований, так сказати, як це називається? Лялька", —  сказав Масляков і додав, що вже не сприймає його як КВНника. - Якби це були відгуки від КВН, то такої дурниці він би не ніс», - додав він, маючи на увазі можливу війну Росії проти України, яка невдовзі і почалася.

Він опинився серед тих, хто завжди активно підтримував російського диктатора Путіна і пишався його дружнім ставленням до себе – той чудово розумів вплив веселого шоу на уми молоді. Багато років був довіреною особою Путіна на виборах. Близькість до влади дає преференції.

Він підтримав анексію Криму та гастролі свого сина у зруйнованому російськими окупантами Маріуполі.

Він дав дозвіл на участь команд терористичної організації "ДНР" у фестивалі гумору "КіВіН-2016", а також організував фестиваль "Кримської ліги КВН" на анексованому Росією півострові.

Був внесений до списків "Миротворця" за антиукраїнську позицію.

Читайте також: Кадиров дав гравцям КВК пости в уряді Чечні

Цього достатньо, щоб назавжди викреслити його з пам'яті. Але, на жаль, цього не буде - колишні КВНники в Україні та за її межами завжди думатимуть про те, як із дотепного, веселого та розумного ведучого кращого шоу країни Масляков перетворився на відданого прихвостня кривавого агресора.