UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мартіна Шульца переобрано президентом Європарламенту

Шульц обіймав посаду голови Європарламенту з 17 січня 2012 р. по 18 червня 2014 р.

Лідер європарламентської фракції соціалістів німець Мартін Шульц став новим головою Європарламенту (ЄП). Його кандидатуру підтримали більшістю голосів парламентарі на першій сесії Європарламенту у Страсбурзі.

Голосування мало формальний характер, бо раніше найбільші фракції ЄП - Європейська народна партія (ЄНП), соціалісти і ліберали - домовилися про створення парламентської коаліції. ЄНП і ліберали не стали висувати своїх кандидатів на посаду голови. Перерахованим вище трьом політичним групам належить абсолютна більшість голосів - 412 з 751.

Таким чином, Шульц буде очолювати ЄП протягом найближчих 2,5 років.

Нагадаємо, президент Європейського парламенту Мартін Шульц подав у відставку. Таке рішення було прийнято у Брюсселі 18 червня, повідомляє прес-служба Європарламенту. Причиною відставки стало обрання політика головою групи соціалістів і демократів у Європарламенті.

Мартін Шульц - німецький політик, член Партії європейських соціалістів, депутат Європарламенту з 1994 року. Голова Європарламенту 17 січня 2012 року - 18 червня 2014 року. З 18 червня 2014 року Мартін Шульц - лідер групи соціалістів і демократів в Європейському парламенті, у зв'язку з чим залишив посаду президента ЄП. !zn

Читайте також:

ЄНП перемогла на виборах до Європарламенту, але втратила п'яту частину місць

Кемерон погрожує виходом Лондона з ЄС у разі обрання Юнкера головою Єврокомісії