UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маркарова розповіла, на що підуть 40 млрд доларів фінансової допомоги США Україні

Ресурси будуть спрямовані для захисту глобальної демократії загалом.

Президент США Джо Байден підписав Закон про додаткові асигнування для України на 2022 рік, який передбачає майже 40 млрд доларів США екстреного фінансування для підтримки українського народу. Посол України в США Оксана Маркарова розповіла, на що будуть витрачені ці кошти.

За її словами, ресурси будуть спрямовані для захисту глобальної демократії загалом.

Зокрема:

"Також передбачено фінансування заходів Мінюсту США з арешту та продажу конфіскованого майна (наприклад, яхт російських олігархів), пов’язаного з вторгненням росії в Україну (67 млн.дол), заходів Мінфіну США з відстеження російської фінансової активності (52 млн доларів), а також відновлення роботи американської дипмісії в нашій державі (327 млн доларів)", - зазначила Маркарова.

Читайте також: Сенат США проголосував за виділення Україні $40 млрд допомоги

Раніше президент США Джо Байден підписав закон H.R.7691 "Про виділення додаткових асигнувань Україні на 2022 рік". Він передбачає виділення понад як 40 млрд доларів з метою реагування на агресію РФ проти України. Законопроєкт передбачає збільшення ініційованого президентом фінансування з 5 млрд доларів, які спочатку запитувала адміністрація Байдена, до 40 мільярдів доларів.