UA / RU
Підтримати ZN.ua

Марін Ле Пен вперше пройшла в парламент Франції

Проте її партія отримала лише 8 з 577 місць.

Колишня кандидатка в президенти Франції і лідер ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен вперше пройшла у французький парламент. Крім самої Ле Пен в парламент пройшли ще 7 осіб з її партії, що становить незначну частину 577-місцевого парламенту, повідомляє Reuters.

Незважаючи на невелике представництво партії Ле Пен в парламенті, за сумарною кількістю голосів вона займала третє місце по країні. Причиною такого низького представництва є "республіканський консенсус", що означає договір між партіями про спільне голосування проти кандидатів "Національного фронту" у другому турі. Однак при зміні виборчої системи партія Ле Пен може зайняти набагато більшу кількість місць.

Раніше повідомлялося, що французька поліція провела допитиохоронця та начальника персоналу Марін Ле-Пен з приводу нецільової витрати коштів ЄС. Помічників звинувачують в отриманні грошей за роботу асистентами депутата Європарламенту, хоча вони не виконували такої роботи.

Нагадаємо, 20 лютого французька поліція провела обшук у штаб-квартирі право-популістської партії "Національний фронт" в Парижі, яку очолює кандидат у президенти Франції Марін Ле-Пен.