UA / RU
Підтримати ZN.ua

Манафорт все ж отримав 17 мільйонів доларів від Партії регіонів

Це підтверджують документи, які він подав у американський мін'юст.

Колишній голова виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт в 2012-2013 роках отримав 17 мільйонів доларів в Україні від Партії регіонів.

Як повідомляє "Русская служба Би-би-си", факт отримання ним грошей за роботу на українську політичну силу підтверджують документи, які американський політтехнолог подав у мін'юст США, відповідно до закону про реєстрацію іноземних агентів.

З них випливає, що консалтингова фірма Манафорта у 2012-2013 роках писала передвиборчу програму для Партії регіонів, реалізовувала стратегію виборчої кампанії, розробляла партійну платформу і проводила міжнародне спостереження за виборами. Угоду ж американська компанія уклала з виконуючим обов'язки голови Партії регіонів Володимиром Рибаком, який також був головою Верховної Ради з 2012 до 2014 року.

В документах також сказано, що Манафорт працював на партію Віктора Януковача заради "децентралізації влади з передачею максимальних повноважень регіонам, будівництва політичної партії західного зразка і перетворення України в найбільш привабливу для інвестицій державу в регіоні".

Нагадаємо, що раніше голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що не бачить доказів причетності Манафорта до справи "чорної каси" регіоналів. Він зазначив, що у випадку з Манафортом було "розкручено" те, чого слідчі не довели, при тому ще до того, як слідство почалося.

Раніше агентство the Associated Press виявило фінансову документацію, яка підтверджує, що консалтингова фірма політтехнолога Пола Манафорта у США отримала принаймні 1,2 млн доларів виплат, зазначених у "Чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Як зазначається в матеріалі агентства, мова йде про виплати, здійснені в 2007 та 2009 роках. Одна з виплат склала 750 тисяч доларів – саме її український депутат Сергій Лещенко назвав частиною схеми з відмиванню коштів, яка повинна бути розслідувана американською владою. Друга виплата, свідоцтва якої знайшли журналісти, склала понад 455 тисяч доларів, і також відповідає записам.