UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мальта більше не пускає українських туристів

На острів можна потрапити тільки за винятковими обставинами

Україна опинилася в списку країн, в'їзд з яких на Мальту заборонений крім виняткових випадків. Причина — ситуація з коронавірусом у нас в державі. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на сайт МОЗ Мальти.

Так, Україна вже добу перебуває в темно-червоному списку країн. Туристам з таких країн в'їзд на острів категорично заборонений. Причому не має значення — вакцинована людина чи ні.

«Поїздки в країни/зони темно-червоного кольору і з них дозволені тільки для необхідних подорожей у виняткових випадках і тільки з попереднього дозволу відповідно до процедури», — йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

Для в'їзду на Мальту, зокрема, треба отримати дозвіл на в'їзд, надати результат негативного тесту на коронавірус, заповнити спеціальну форму, а також дотримуватися карантину 14 днів.

Читайте також: У Надії Савченко на в'їзді до України виявили підроблений COVID-сертифікат

Раніше повідомлялося, що підробка COVID-сертифікатів або ПЛР-тестів стала загрозливим явищем, про що заявив глава комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький. На його думку, через це Євросоюз може призупинити визнання українських документів.