UA / RU
Підтримати ZN.ua

Малайзія відновила пошук зниклого кілька років тому лайнера MH370

До пошуків підключилися американські фахівці, які отримають винагороду, якщо знайдуть зниклий літак.

Малайзія розпочала нову операцію з пошуку зниклого в 2014 році лайнера MH370 авіакомпанії Malaysia Airlines в Індійському океані, повідомляється в мікроблозі управління цивільної авіації Малайзії в Твіттері. До роботи приступила також американська компанія Ocean Infinity.

"Група з розслідування по зникненню MH370 поспішає повідомити, що судно Seabed Constructor прибуло до місця пошуку і приступило до пошукової операції, спустивши на воду перший автономний підводний апарат в 00.55 22 січня 2018 року по місцевому часу та інші апарати пізніше", - сказано в заяві, опублікованій відомством в соцмережі.

Наголошується, що операція розрахована на 90 днів. Серед 65 учасників - два представника малайзійського військового флоту. За умовами договору, американські фахівці отримають винагороду тільки в тому випадку, якщо виявлять зниклий літак.

У січні минулого року уряд Малайзії погодився поновити пошуки літака у співпраці з компанією Ocean Infinity після того, як влада країни дозволила приватним особам і організаціям проводити пошук уламків. Офіційна операція з пошуку уламків була припинена в середині січня 2017 року.

"Боїнг-777", що слідував рейсом MH370 з Куала-Лумпура в Пекін, зник з екранів радарів в ніч на 8 березня 2014 року. На його борту перебували 239 осіб, в кінці січня 2015 року всі вони офіційно визнані загиблими(12 членів екіпажу і 227 пасажирів з 14 країн, у тому числі громадянин Росії і двоє громадян України.