UA / RU
Підтримати ZN.ua

Малайзія та Австралія мають намір продовжити пошуки зниклого Боїнга рейсу MH370

Слідчі сподіваються, що літак все ще може бути знайдений через два роки після його зникнення.

Малайзія та Австралії залишаються сповнені надій, що малайзійський літак Боїнг рейсу MH370 в кінцевому підсумку буде знайдений, навіть вже після двох років від його зникнення.

Як пише BBC, пошукові команди під керівництвом австралійців прочісують область в 120 тис. квадратних кілометрів в південній частині Індійського океану.

Малазійські слідчі кажуть, ключова інформація як і раніше знаходиться на розгляді.
"На даний момент команда продовжує працювати над завершенням своїх аналізу, висновків і рекомендації з безпеки на восьми областях, пов'язаних зі зникненням рейсу MH370 на основі актуальної інформації", - сказав провідний дослідник Кок Чун Су в заяві на телебаченні у вівторок, 8 березня.

Пошуки уламків, за оцінками, коштують понад $ 130 млн. Поточна область пошуку буде повністю покрита, ймовірно, приблизно в червні. Передбачається, що літак впав у воду в південній частині Індійського океану. На сьогодні є тільки один підтверджений уламок літака - частина крила, яка називається флаперон. Він був знайдений на острові Реюньон.

Прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Разак сказав, що він як і раніше сподівається, що MH370 буде знайдений", але як тільки зона пошуку буде вичерпана, уряди трьох країн зустрінуться, щоб визначити подальші дії.

Читайте також: У США подали груповий позов проти Гіркіна за збитий "Боїнг"

"Боїнг-777", що слідував рейсом MH370 з Куала-Лумпура в Пекін, зник з екранів радарів в ніч на 8 березня 2014 року. На його борту перебували 239 осіб (12 членів екіпажу і 227 пасажирів з 14 країн, у тому числі громадянин Росії і двоє громадян України). В кінці січня 2015 року всі вони офіційно визнані загиблими.