UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макрон закликав Путіна вивести війська від кордону з Україною

Макрон зідзвонився з Путіним.

У понеділок президент Франції Еммануель Макрон закликав російського президента Владіміра Путіна «сумлінно і стійко взяти на себе зобов'язання щодо зниження напруженості з Україною шляхом конкретного виведення військ і важкої техніки з кордону, чіткого підтвердження припинення вогню і надійного відновлення режиму діалогу», повідомили в офісі Макрона за підсумками переговорів двох лідерів в понеділок, 26 квітня, передає AFP.

Макрон заявив президенту Росії  Путіну, що серйозно стурбований станом здоров'я ув'язненого критика Кремля Олексія Навального. У розмові з Путіним Макрон сказав, що він «глибоко стурбований» станом Навального, який в п'ятницю припинив голодування, а також «повагою його основних прав».

В ході переговорів Макрон також висловив підтримку європейським «країнам-партнерам» Франції після вигнання Росією одного італійського і 20 чеських дипломатів, йдеться в повідомленні його офісу.

Читайте також: Макрон планує візит в Україну цього літа - посол

Нагадаємо, президенти України і Франції 16 квітня провели переговори в Парижі. Зустріч стосувалася загострення ситуації безпеки на сході України. Макрон закликав визначити "червоні лінії" щодо Росії і шукати політичне рішення конфлікту в Донбасі.