UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макрон сподівається на повернення США у Паризьку кліматичну угоду

На зустрічі у Франції лідери держав обговорювали деталі того, що могло б спонукати Трампа змінити рішення щодо виходу країни з цієї угоди.

Президент Франції Еммануель Макрон сподівається на те, що президент США Дональд Трамп змінить своє рішення щодо виходу країни з Паризької кліматичної угоди, повідомляє Le Journal du Dimanche.

"(Трамп) сказав мені, що спробує знайти рішення протягом найближчіх місяців. Ми докладно обговорили деталі того, що могло б спонукати його повернутися до Паризької угоди", - підкреслив Макрон за підсумками зустрічі з Трампом.

Нагадаємо, після оголошення рішення про вихід США з Паризької кліматичної угоди Трампу зателефонувала канцлер Німеччини Ангела Меркель, щоб з'ясувати його позицію. Пізніше відбулися його телефонні розмови з прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей, президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Прем'єр Канади, після своєї розмови з Трампом, висловив своє розчарування рішенням американського президента і нагадав про прихильність Канади угоді про зміну клімату.

Засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск пішов з посади радника президента США Дональда Трампа на знак протесту проти виходу з Паризької угоди.

Детальніше про перспективи Паризької кліматичної угоди після виходу з неї США читайте в матеріалі Івана Гайдуцького "Паризька кліматична угода: стратегія і кон'юнктура" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".