UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макрон, Шольц, а тепер ще Стармер і Рютте – графік зустрічей Зеленського у четвер розширився

Замість зустрічі в Рамштайні український президент відвідає ключових союзників.

У четвер Володимир Зеленський вирушить до Сполученого Королівства для переговорів з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером, повідомляє Politico.

Український президент відвідає Стармера вдруге після вступу британського прем'єра на посаду  в липні.

У Німеччини 12 жовтня мала відбутись зустріч у форматі "Рамштайн" на рівні лідерів, на ній мав бути присутнім президент США Джо Байден. Проте він скасував свій візит через ураган, який наближається до Флориди. Наразі визначається нова дата зустрічі.

У четвер Зеленський також зустрінеться з лідерами Франції, Німеччини та Італії.

За словами президента, він проведе переговори з кожним із чотирьох лідерів, а потім, як і планувалося, представить План перемоги всім партнерам під час зустрічі у форматі "Рамштайн".

Офіційний речник Стармера у середу заявив, що прем’єр-міністр «знову підтвердить залізну підтримку України Великою Британією перед обличчям триваючої російської агресії».

До зустрічі Стармера і Зеленського у Лондоні долучиться також новий генсек НАТО Марк Рютте. 

На відміну від США, обидві основні партії у Великій Британії підкреслили свою підтримку боротьбі України з агресією  Росії, хоча нещодавня поїздка Стармера до Вашингтона не принесла жодного прориву щодо використання ракет великої дальності Storm Shadow.