UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макрон прибув до Ізраїлю, закликатиме до відновлення мирного процесу

Лідер Франції зустрінеться з Нетаньягу.

Президент Франції Еммануель Макрон став черговим світовим лідером, який відвідав Ізраїль на тлі ескалації протистояння з ХАМАС. Про це повідомляє Bloomberg.

Він зустрінеться з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу і, як очікується, закликатиме до відновлення ізраїльсько-палестинського мирного процесу.

Поїздка Макрона відбулася після візитів до Ізраїлю лідерів США, Німеччини, Великої Британії та інших країн.

Також очікується, що Макрон зустрінеться французькими сім'ями, які постраждали від атак ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Читайте також: У Франції ультраправа Ле Пен, яка захоплюється Путіним, підтримала Ізраїль та французьких євреїв

Вранці 7 жовтня угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масштабних ракетних ударів. Внаслідок атаки багато людей загинули та постраждали. Ізраїль у відповідь почав бомбардування об'єктів ХАМАС у Секторі Гази, пообіцявши знищити бойове угруповання.

Якщо не зважати на значні втрати, немає сумнівів, що в ізраїльтян вистачить сил, аби фізично знищити ХАМАС як боєздатну військово-політичну структуру. Але що буде далі? Про те, хто виграє від різкого загострення палестино-ізраїльського конфлікту і як драматичні події на Близькому Сході відобразяться на Україні, — в статті В’ячеслава Ліхачова «Атака на Ізраїль. Як таке взагалі могло статися?».