UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макрон обрав нового головнокомандувача французької армії – ЗМІ

Новим головою Генштабу стане генерал Франсуа Леконтер.

Президент Франції Емануель Макрон обрав на посаду нового начальника Генерального штабу армії Франції генерала Франсуа Леконтера, повідомляє France24.

"55-річний військовий офіцер замінить генерала П'єра де Вільє, який пішов у відставку через суперечку з Емануелем Макроном у питанні скорочення фінансування оборонної галузі", - йдеться у повідомленні.

Представник французького уряду Крістоф Кастанер підтвердив призначення Леконтера та розповів про те, що той був "героєм" в армії. За словами Кастанера, призначення буде офіційно підтверджено на засіданні уряду в четвер.

Франсуа Леконтер у 1990-х роках служив у Сараєво і очолював антитерористичну місію проти ісламських екстремістів в Малі.

Військові чиновники Франції вбачають у кадрових перестановках в армії своєрідний "тест" від новообраного президента, який встиг відзначитись жорстким стилем керування.

Новий французький уряд планує скоротити витрати на оборону в 2017 році на 850 млн євро, щоб привести дефіцит країни до рівня, дозволеного в ЄС. Це рішення Макрона викликало різку критику з боку деяких французьких воєначальників, зокрема, П'єра де Вільє. Минулого тижня він попередив, що готовий піти у відставку, якщо в 2018 році французька армія знову не отримає достатнього фінансування.

Нагадаємо, нещодавно Україна і Франція обговорили ситуацію з безпекою в Україні та біля її кордонів, і домовилися поглибити оборонне співробітництво двох держав.