UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макрон не виключив загальну вакцинацію, якщо ситація з коронавірусом погіршиться

Варіант вірусу "Дельта", який поширюється зараз у Франції, в три рази заразніший, ніж початковий штам, за словами президента Франції.

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про обов'язкову вакцинацію проти COVID-19 медиків, про введення пропусків в громадських місцях і на міжміський транспорт та не виключив загальної вакцинації, якщо ситуація погіршиться, передає France24.

"Наша країна зіткнулася з різким відновленням епідемії, яка зачіпає всі території, як мегаполіси, так і заморські департаменти", - заявив він в понеділок увечері в телевізійному зверненні до нації.

Він зазначив, що варіант вірусу "Дельта", який поширюється зараз по Франції, в три рази заразніший, ніж початковий штам. Але наявність вакцини - це головна обставина, яке відрізняє нинішню ситуацію від попередніх хвиль пандемії. Всі вакцини, доступні у Франції, надійно захищають від штаму "Дельта", зменшують ймовірність зараження в 12 разів, запобігають 95% важких випадків захворювання, запевнив президент.

"Ми повинні перейти до вакцинації всіх французів", - підкреслив він, уточнивши, що при погіршенні ситуації мова може зайти навіть про обов'язкову вакцинацію всіх жителів Франції.

Але президент поки зробив вибір на користь свідомості громадян.

Читайте також: Франція ввела обов'язкову вакцинацію для медпрацівників

Міністерство охорони здоров'я заявило, що Ізраїль почав вводити третю вакцину від коронавірусу Pfizer/BioNTech пацієнтам з ослабленою імунною системою, оскільки в країні зростає число випадків захворювання.

До числа тих, хто відразу ж підходить для третього щеплення, відносяться люди, які перенесли пересадку серця, легенів і нирок, а також деякі хворі на рак.