UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макрон і Меркель підпишуть новий договір про співпрацю

Підписання договору призначене на 22 січня.

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель підпишуть новий договір про співпрацю та інтеграцію. Про це повідомляє прес-служба Єлисейського палацу. Підписання договору призначено на 22 січня.

"Договір зміцнить і без того тісні зв'язки між Німеччиною та Францією, особливо в сферах безпеки, економіки і зовнішньої політики. Обидві країни прагнуть посилити свою загальну прихильність до безпеки і процвітання громадян в рамках суверенної, єдиної і демократичної Європи", - йдеться в повідомленні.

Церемонія підписання договору відбудеться в мерії німецького міста Аахен в землі Північний Рейн-Вестфалія. Угода ґрунтується на Єлисейському договорі від 1963 року, який сприяв історичному примиренню між Францією і Німеччиною. Метою договору є "підготувати обидві країни до викликів, з якими вони стикаються в 21 столітті".

Раніше повідомлялося, що президент Франції Еммануель Макрон запропонував створити єдину армію Євросоюзу до 2020 року. Макрон назвав нинішню Європу "занадто слабка, занадто повільною, дуже неефективна".