UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маккейн вважає, що Штайнмайер не заслуговує на довіру

Штайнмайер негативно відгукнувся про листі республіканців уряду Ірану, Маккейн у відповідь звинуватив Берлін в бездіяльності по відношенню до політики Кремля в Україні.

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн піддав різкій критиці главу МЗС ФРН Франка-Вальтера Штайнмайера.

Німецький міністр разом зі своїм урядом ухиляється від того, щоб "обмежити дії Володимира Путіна, який в цей час знищує українців", - заявив Маккейн. На думку сенатора, глава німецької дипломатії "не заслуговує на довіру".

Слова американського політика стали реакцією на те, що Штайнмайер раніше в четвер піддав критиці лист, складений Маккейном і ще 46 республіканськими сенаторами. У посланні, яке було направлено керівництву Ірану, сенатори попереджали, що без ратифікації Конгресу США можливу угоду з атомної програми Тегерана може бути анульовано після закінчення президентського терміну Барака Обами в 2017 році .

Міністр закордонних справ ФРН висловив побоювання з приводу того, що лист республіканців може підірвати довіру Тегерана до "шістки" міжнародних посередників. "Переговори досить складні, тому нам не потрібен додатковий фактор невизначеності", - заявив Штайнмайер.

Маккейн, у свою чергу, звинуватив главу німецького МЗС у прихильності дипломатії в стилі Чемберлена, нагадавши тим самим про політику умиротворення, прихильником якої був британський уряд у 1930-х роках. Лондон тоді безуспішно намагався запобігти війні в Європі, йдучи на поступки Адольфу Гітлеру.

Читайте також: У Держдумі вважають, що рейтинги Moody's пише Маккейн і Байден

Раніше глава МЗС Німеччини не чекає великих результатів від санкції Євросоюзу проти Росії і не розраховує на її тривалу ізоляцію.