UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маккейн почне курс лікування раку мозку наступного тижня

Курс може включати променеву і хіміотерапію.

Сенатор-республіканець Джон Маккейн, у якого діагностували злоякісну пухлину мозку, наступного тижня повертається в свій рідний штат Арізона, щоб приступити до курсу терапії.

Джерела в Конгресі повідомили телеканалу CNN, що Маккейн розпочне лікування з понеділка, 31 серпня.

Курс лікування може включати променеву і хіміотерапію. За даними Американської асоціації дослідження пухлин мозку, 10% пацієнтів з діагнозом гліобластома (найбільш агресивна форма раку мозку) живуть 5 років і більше. Термін життя більшості пацієнтів за умови лікування становить 14-15 місяців, передає "Голос Америки".

Слова підтримки Маккейну сказали багато американські політиків, включаючи президента США Дональда Трампа, якого сенатор неодноразово критикував.

"Ми з Меланією думками і молитвами з сенатором Маккейном, його дружиною Сінді і всією їхньою родиною. Одужуйте швидше", – написав Трамп на своїй сторінці в Twitter в п'ятницю, 28 липня.

Нагадаємо, у впливового американського сенатора, голови сенатського комітету з оборони Джона Маккейна діагностували рак головного мозку. Ракова пухлина була виявлена після видалення тромбу над лівим оком 80-річного пацієнта.

25 липня сенатор виступив у Сенаті США перед ухваленням закону про скасування реформи охорони здоров'я Obamacare. Колеги зустріли Маккейна, який прилетів до Вашингтона після операції, оваціями.

Маккейн відомий як прихильник України, виступає за надання нашій країні летального зброї та посилення санкцій проти Росії.