UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мадуро розриває дипломатичні відносини зі США

Президент Венесуели наказав американським дипломатам залишити країну.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив у середу, що він розриває дипломатичні відносини зі Сполученими Штатами після того, як адміністрація Трампа визнала лідера опозиції Хуана Гуаїдо тимчасовим президентом Південної Америки. Про це повідомляє Reuters.

За даними видання, Мадуро дав американським дипломатам 72 години на те, щоб покинути країну. Він також закликав збройні сили країни до "вірності, єдності і підпорядкування".

Мадуро звинуватив опозицію у спробі влаштувати переворот за підтримки Сполучених Штатів, які, за його словами, прагнуть керувати Венесуелою з Вашингтона.

У свою чергу, лідер опозиції Хуан Гуаїдо заявив, що Венесуела зберігає дипломатичні відносини з усіма країнами.

"На підставі повноважень, наданих мені конституцією, повідомляю керівникам усіх дипмісій і усім дипломатам, які знаходяться у Венесуелі, що наша держава бажає, щоб вони зберегли дипломатичну присутність в нашій країні", - йдеться в заяві Гуаїдо в Twitter.

Читайте також: Віце-президент США підтримав протести у Венесуелі проти Мадуро

Як повідомлялося, 23 січня у Венесуелі з новою силою спалахнули масові акції протесту проти режиму Ніколаса Мадуро, інавгурація якого відбулася два тижні тому. Церемонію проігнорували західні лідери та частина політичного істеблішменту Венесуели.

Визнавати Мадуро легітимним президентом Венсуели відмовилися США, ЄС і більшість держав Латинської Америки. США і ЄС ввели проти режиму Мадуро жорсткі санкції.