UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мадуро просить підконтрольний Верховний суд перевірити його перемогу

Президент Венесуели наполягає на легітимності спірного голосування.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро звернувся до Верховного суду країни з проханням перевірити результати недільних президентських виборів, щоб узаконити свою самопроголошену перемогу попри те, що опозиція стверджує, що у неї є докази крадіжки ним голосів виборців. Про це повідомляє Bloomberg.

Виступаючи в середу в штаб-квартирі суду в Каракасі, Мадуро заявив, що його соціалістичний уряд опублікує повні таблиці результатів голосування. Він звинуватив заборонену лідерку опозиції Марію Коріну Мачадо та кандидата в президенти Едмундо Гонсалеса у змові з метою саботувати результати виборів.

«Я закликаю Верховний суд викликати всіх зареєстрованих кандидатів, 38 партій, щоб розглянути цю атаку на виборчий штаб і кібератаку, щоб провести експертну перевірку для підтвердження результатів виборів 28 липня», — сказав Мадуро.

Читайте також: ЄС не визнає результати виборів у Венесуелі, поки не будуть підраховані всі голоси – Боррель

Найвищий судовий орган Венесуели роками контролюється прихильниками режиму. Судді неодноразово виносили потрібні владі рішення з питань від експропріацій з боку держави до заборони опозиційних політичних кандидатів.

Через сумнівні результати виборів у Венесуелі спалахнули мітинги.

Країни ЄС хотіли прийняти спільну заяву, у якій висловлювалося занепокоєння щодо результатів виборів, але їм завадила позиція Будапешта, який наклав вето на документ.