UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мадуро на десять днів заблокував доступ до соцмережі X у Венесуелі 

Президент Венесуели звинуватив Маска в розпалюванні ненависті та громадянської війни.

Багаторічний лідер Венесуели Ніколас Мадуро, який стверджує про свою чергову перемогу на виборах, підняв напруженість із соціальною мережею X та її власником Ілоном Маском на новий рівень, заблокувавши на десять днів доступ до цієї платформи в країні, повідомляє Reuters.

Читайте також: Панама хоче провести саміт лідерів країн Латинської Америки, щоб обговорити ситуацію у Венесуелі 

Мадуро заявив, що підписав відповідну резолюцію, представлену Національною комісією з питань телекомунікацій (Conatel), звинувативши Маска в розпалюванні ненависті та громадянської війни.

"Х, геть із Венесуели на 10 днів", - сказав він у промові, яка транслювалася на державному телебаченні.

Мадуро й Маск часто обмінювалися різкими коментарями. Власник платформи, зокрема, називав лідера Венесуели диктатором, тоді як Мадуро звинувачував Маска в тому, що він був рушійною силою протестів і незгоди після виборів.

У Венесуелі і Мадуро, який перебуває при владі в країні з 2013 року, і кандидат від опозиції Едмундо Гонсалес заявили про перемогу на виборах 28 липня. Лояльна до чинної влади виборча рада країни оголосила переможцем саме Мадуро, заявивши, що він отримав близько 51% голосів. Однак опозиція стверджує, що Гонсалес набрав понад 6 мільйонів голосів, порівняно з 2,7 мільйона голосів за Мадуро.

У той час як, зокрема, Росія й Китай уже привітали Мадуро з перемогою, багато інших країн висловили скептицизм і попросили виборчі органи Венесуели опублікувати повний підрахунок голосів.

На тлі невизначеності щодо результатів голосування у Венесуелі спалахнули протести проти Мадуро.

Читайте також: У Венесуелі лідера опозиції, який заявляє про перемогу на виборах, можуть відправити до в'язниці

Детальніше про те, чи втримається Мадуро при владі та що відбувається у Венесуелі, яка має величезні запаси нафти, розмірковував Володимир Кравченко в статті “Венесуельська карта Путіна”.