UA / RU
Підтримати ZN.ua

Люксембург відкликає свого посла з Москви

МЗС Люксембургу офіційно підтвердило свою підтримку Великої Британії у зв'язку з отруєнням Сергія Скрипаля.

Люксембург відкликає свого посла з Москви для консультацій, повідомив міністр закордонних справ Жан Ассельборн.

За даними RTL, міністерство закордонних справ Люксембургу офіційно підтвердило свою підтримку Великої Британії у зв'язку з отруєнням колишнього розвідника Сергія Скрипаля.

У люксембурзькому відомстві заявили про "серйозне питання нашої спільної безпеки" і засудили атаку в британському Солсбері.

Вказується, що уряд Люксембургу погодився з висновками британського уряду про те, що досить ймовірно, що Російська Федерація винна і буде нести відповідальність за цей інцидент. У зв'язку з цим було прийнято рішення відкликати посла з Москви.

Раніше Ассельборн заявляв про те, що Люксембург не має наміру висилати російських дипломатів.

На даний момент свою солідарність з Великою Британією висловили 27 держав, які вишлють 144 російських дипломатів. Крім того, анульовано акредитацію семи російських представників при НАТО.

Президент Петро Порошенко заявив про те, що Україна прийняла рішення видворити 13 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Великій Британії колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля. За даними СБУ, ці російські дипломати займалися підривною діяльністю в Україні.

Нагадаємо, що 5 березня в британському Солсбері з сильним отруєнням був госпіталізований російський шпигун-перебіжчик Сергій Скрипаль та його дочка. Через деякий час були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, що працювали на місці події. За даними слідства, проти Скрипалів було використано нервово-паралітичну речовину "Новачок" російського виробництва.

Детальніше про ситуацію навколо отруєння Сергія Скрипаля читайте в матеріалі Олександра Хари "Токсична Росія" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".