UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко заявив, що після параду вдвічі зменшилася захворюваність на пневмонію

За словами президента Білорусі, перебування на параді добре позначилося на здоров'ї мінчан.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що після військового параду в Мінську на День Перемоги нібито впала вдвічі захворюваність пневмоніями.

"Скажу з приводу параду. Абсолютно був переконаний, що коли люди знаходяться на повітрі, це не гірше, ніж там, де будуть зачинені. Це і військові люди були, і які перехворіли... Але все-таки в душі, в серці, як-то була настороженість. Ну і що ми отримали? У Мінську значно – вчора вдвічі – зниження пневмоній. І я вчора перехрестився: дай Бог, щоб ми і далі так по пневмоніям пройшлися", - заявив Лукашенко під час наради 12 травня.

Зазначимо, що до параду сам Лукашенко заявив, що парад 9 травня не погіршить епідеміологічну ситуацію, хоча в країні скасували акцію "Безсмертний полк".

Читайте також: Лукашенко запросив Зеленського на парад Перемоги в Мінськ

Також раніше повідомлялося, що під Москвою на військовому полігоні Алабіно мінімум 300 російських військових захворіли COVID-19 під час репетицій параду до Дня Перемоги, який врешті-решт скасували через епідемію.

Незважаючи на епідемію тисячі курсантів продовжували репетиції. Мінімум три сотні з них заразилися коронавірусом, але, ймовірно, реальна цифра в рази більше.