UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко вважає, що Байден та Путін повинні обговорювати Білорусь у Мінську

Раніше вони вже обмінялися думками щодо ситуації в республіці по телефону, через що Путін нібито просив вибачення у Лукашенка. 

Білоруський диктатор Алєксандр Лукашенко заявив, що якщо президент США Джо Байден та глава Кремля Владімір Путін збираються під час свого саміту обговорити Білорусь, то зустрітися вони можуть у Мінську. Слова Лукашенка цитує "БелТа".

Диктатор впевнений, що Путін не буди проти такої ідеї. 

"Публічно хочу запросити: якщо вони хочуть обговорити проблеми Білорусі, нехай приїжджають до нас. Я зустріну їх гідно обох, обговоримо всі проблеми... Буде відверта розмова. А сидіти в Швейцарії і вчити Путіна проблемам Білорусі - це смішно", - сказав він.

Президенти США та РФ вже обговорили Білорусь по телефону. За словами Лукашенка, Путін після цього телефонував до нього та просив вибачення, що це було зроблено без дозволу самопроголошеного президента. 

"Я говорю:" Так за це тобі дякую, що ти йому так сказав". Тому нехай поговорять в Білорусі, хоч знатиме (Байден, - ред.), де вона розташована", - сказав Лукашенко.

Читайте також: На Байдена та Путіна чекає напружена розмова під час зустрічі — BBC

Напередодні у Вашингтоні заявили, що Байден хоче обговорити з Путіним проблеми України та Білорусі. 

Раніше Білий дім і Кремль підтвердили, що перша офіційна зустріч Байдена і Путіна відбудеться в Женеві 16 червня.

Раніше президент України Володимир Зеленський висловив побоювання щодо того, що Байден буде обговорювати з Путіним важливі для України питання за межами узгоджених з Києвом позицій.