UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко вважає, що Білорусь перемогла COVID-19

«Але ми не знижуємо градус боротьби, хоча вже сьогодні можна сказати - ми перемогли».

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що система охорони здоров’я в країні впоралася з навантаженням, спричиненим пандемією. Це, на його думку, означає, що країна повністю перемогла коронавірус, пише «БелТа».

Президент зазначив, що вжиті урядом заходи були правильними, а Білорусь в цілому показала політичну розсудливість і народну мудрість у боротьбі з інфекцією.

"Наша система охорони здоров'я вистояла. Але ми не знижуємо градус боротьби, хоча вже сьогодні можна сказати - ми перемогли. І після остаточної перемоги над СОVID-19 обов'язково окремо зустрінемося з нашими лікарями, які сьогодні все ще на постах", - заявив Лукашенко.

Читайте також: «Ми не можемо взяти ядерну боєголовку, махати і кричати» — Лукашенко заявив про втручання у справи Білорусі

Нагадаємо, Лукашенко вважає, що інші країни беруть приклад з Білорусі в боротьбі з COVID-19. Лукашенко зазначив, що білоруські методи використовує також "дружня, рідна Росія".

ВООЗ закликала Білорусь підготувати лікарні для інфікованих COVID-19, проте президент Лукашенко вперто відмовляється визнавати загрозу пандемії, називаючи "несусвітньою дурістю". Під натиском зростання кількості нових випадків інфікування змушена була відмовитися від проведення параду навіть сусідня Росія.