UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко створює оперативне командування військами на кордоні з Україною

Самопроголошений правитель Білорусі Олександр Лукашенко наказав надіслати до кордону з Україною військові підрозділи.

Лукашенко наказав негайно утворити оперативне командування збройних сил країни на кордоні з Україною. Про це повідомляє DW із посиланням на державне агентство "БелТА".

Він також розпорядився відправити до українського кордону нові армійські підрозділи, щоб білоруські військові "набували досвіду".

У свою чергу заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України Олексій Громов повідомив, що в Білорусі здійснено перекидання пускових установок оперативно-тактичних крилатих ракет "Іскандер" у район Лунинець Брестської області. "Не виключається їхнє залучення до поразки військових об'єктів та інфраструктури у західному регіоні нашої країни", - сказав Громов.

Читайте також: Білорусь активізувала війська біля кордону з Україною через «загрози з боку України та НАТО»

Тим часом у четвер у Білорусі біля кордонів Польщі та України розпочалися військові навчання. Голова виконкому Бреста Олександр Рогачук назвав їх "черговим етапом перевірки сил реагування" та заявив, що в ході маневрів буде відпрацьовано "дії десантних підрозділів у міських умовах з подолання водної перешкоди". Рогачук також повідомив, що підрозділи продовжать навчання на полігоні Брестський, який розташований за 40 км від кордону України і приблизно за 30 км - від кордону з Польщею.