UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко приєднався до пропаганди Кремля та назвав армію України "фашистською"

У світлі російських пропагандистських софітів диктатор побачив "фашизм" в українській армії.

Самопроголошений президент Білорусі Аляксандр Лукашенко в інтерв'ю пропагандисту Дмітрію Кісєльову повторив російські фейки про те, що українська армія "доходить до фашизму".

За словами білоруського диктатора, зараз українська армія "м'яко кажучи, дуже націоналістична, якщо не сказати більше".

"Хоча чому якщо? Там уже деякі підрозділи, частини та керівники доходять до фашизму. Я це бачу. Можливо, більше, ніж хтось інший, оскільки це поруч, під боком", - сказав Лукашенко в інтерв'ю російському пропагандистському агентству.

У цьому ж інтерв'ю продовжив підігравати Владіміру Путіну і спробував виправдати окупацію Криму Росією байкою про те, що "українські військові самі просили РФ захистити Крим від вторгнення НАТО".

Перед цим білоруський диктатор заявив про те, що "Крим де-факто та де-юре російський ". Україна вже відповіла Лукашенку: потенційне визнання Білоруссю окупованого Криму російським стане точкою неповернення у відносинах з Україною.

Раніше Лукашенко натякнув, що у разі нападу РФ на Україну підтримає Путіна.

Читайте також: Україна вважає Білорусь джерелом загрози – Кулеба

Детальніше про інтеграцію Росії та Білорусі в рамках Союзної держави читайте у статті Володимира Кравченка "Лукашенко віддає Білорусь Путіну: головні загрози для України."