UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко похвалився, що тримає своїх націоналістів "на прив'язі"

Президент Білорусі вважає, що ці радикальні люди обов'язково призведуть до катастрофи в суспільстві.

Націоналісти "процес "беларускай мови" перетворюють на предмет розбрату в суспільстві, чого бути не повинно", - підкреслив Лукашенко.

"Мова не має бути предметом, приводом і причиною цього розбрату", - вважає він.

На виступі на семінарі зі студентами, викладачами і випускниками Білоруського державного педагогічного університету імені М. Танка Лукашенко згадав і про Україну.

"Я ненавиджу націоналістів, тому що це радикальні люди, які обов'язково, як в Україні, призведуть до катастрофи в суспільстві. Я їх намагаюся тримати на прив'язі, щоб вони не зірвалися і не наламали дров", - заявив він.

При цьому глава Білорусі зазначив, що в даному випадку мова не йде про націоналістів в хорошому сенсі слова, які люблять Білорусь і свою рідну мову.

Раніше Олександр Лукашенко звинувачував у подіях в Україні Віктора Януковича. Разом з тим Лукашенко висловив переконання, що на Майдані відбувся антиконституційний переворот".

Позиція Лукашенка завжди була суперечливою. Він називає Крим українським і підтримує територіальну цілісність України, але втрати Криму звинувачує Україну. То Лукашенко заявляє, що Росія не воює в Україні і "захищає" свою економіку, потім - що без підтримки Москви "ЛНР" і "ДНР" давно зникли б.