UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко підвищив пенсійний вік мешканцям Білорусі

Указ про підвищення пенсійного віку називається "Про вдосконалення пенсійного забезпечення".

Президент Білорусі Олександр Лукашенко своїм указом підвищив на три роки пенсійний вік для мешканців Білорусі.

Указом передбачається з 1 січня 2017 року поетапне щорічне підвищення на шість місяців пенсійного віку до досягнення чоловіками 63 років, жінками - 58 років; аналогічне збільшення (на три роки за шість років) віку, що дає право на пільгові трудові пенсії та пенсії за вислугу років, а також "співмірне загальногромадянському поступове підвищення граничного віку перебування на військовій службі військовослужбовців".

Указ "Про вдосконалення пенсійного забезпечення" оприлюднено на сайті президента Білорусі.

Читайте також: У Києві відкрили пам'ятник загиблим за Україну білорусам

10 березня президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував підвищити пенсійний вік в країні у зв'язку зі збільшенням тривалості життя і міцним здоров'ям громадян.

"Тому 55-60 років – це нормальний вік. І скажи жінці, що вона стара в 55 років або пенсіонерка! Слухайте, образиться! А коли ми пропонуємо: раз ти не стара, не пенсіонерка, давай попрацюй – інша якесь думка", - заявив білоруський президент.

"Те ж саме і про мужиків можна сказати. Вони демонстративно не ображаються, але в душі. У 60 років мужик – це кінь, яким можна ще орати плугом і не в один корпус, а в три корпуси зачепити, і потягне", - сказав Лукашенко.