UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко назвав "несусвітньою дурістю" носіння захисних масок в школах

У школах Білорусі відновили навчання. Але в перший день прийшли до 40% учнів.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав "несусвітньою дурістю" носіння захисних масок в школах. Білоруський президент також вважає, що ті, хто змушує дітей носити захисні маски, користуватися "горючими антисептиками на етанолі" і розсаджує по класу, просто займаються "окозамилюванням і показухою", розповіли в Адміністрації Лукашенко у вівторок.

"Дурість несусвітня. Не можна дітям ці маски одягати, особливо в школі. Такої вимоги не було. І якщо де-то це є, ті, хто це запровадив, дадуть відповідь", - цитує Лукашенка його пресслужба. "Ви краще відкрийте вікно, провітріть, щоб було свіжо. Якщо там хтось "вправляється", швидше за все, це самодіяльність. А через те, що міністерство і губернатори не проконтролювали це питання, вони дадуть відповідь".

У Білорусі двічі продовжували весняні шкільні канікули, які почалися 30 березня. У п'ятницю міністерство освіти вирішило відновити навчання у школах Білорусі з 20 квітня, але в перший день чверті в школу прийшли тільки 30-40% учнів.

Читайте також: "Завтра 80 років, чого ти ходиш по вулиці": Лукашенко про першого померлого від коронавірусу

Раніше повідомлялося, що ВООЗ закликала Білорусь підготувати лікарні для інфікованих COVID-19. 11 квітня в Мінську на зустрічі з журналістами експерти ВООЗ закликали не ігнорувати епідемію.