UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко каже, що в Білорусі створили власну вакцину від коронавірусу

У Білорусі запевняють, що створений препарат відрізняється від уже існуючих вакцин, але аргументації при цьому не наводиться.

Аляксандр Лукашенко заявив, що Білорусь отримала власну вакцину від COVID-19, передає БЕЛТА. Вакцина була створена напередодні, 6 травня.

"У пробірці ми вчора отримали свою вакцину - білоруську. Іншу, відмінну від того, що ми сьогодні купуємо. Як лікарі називають, живу вакцину", - сказав Лукашенко.

Він зазначив, що створений препарат відрізняється від уже існуючих вакцин, але аргументації при цьому не навів.

"Ми не поспішаємо. Ми подивимося, що буде післязавтра, коли зміниться хвороба. Тому що штам буде зовсім інший", - уточнив він.

Читайте також: Російської вакцини "Спутник" в Україні не буде – Степанов

Нагадаємо, в лютому 2021 року Росія передала Білорусі технології для виробництва COVID-вакцини. Лукашенко розраховував на створення білоруського препарату до осені.

Європейська служба зовнішньополітичної діяльності опублікувала звіт, в якому Росію і Китай викрили в тому, що на тлі реклами і просування вакцин від COVID-19 власного виробництва, ці країни використовують дезінформацію і маніпуляції. Зазначено, що так вони хочуть підірвати довіру до західних вакцин, інститутам ЄС і західноєвропейським стратегіям вакцинації.

Зокрема, повідомлялося, що російську кампанію з популяризації вакцини Sputnik V "рухають" державні органи, державні компанії та державні ЗМІ. Російські офіційні особи не тільки просувають Sputnik V, але і використовують дезінформацію, щоб звинуватити Захід і ЄС в саботажі російської вакцини.