UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко домовився з Путіним про рефінансування боргу в $1 млрд

За словами Лукашенка, це буде хорошим підкріпленням національної валюти.

Олександр Лукашенко домовився з президентом РФ Володимиром Путіним про рефінансування боргу в $1 млрд, повідомляє білоруське державне інформагентство "БЕЛТА".

"Ми домовилися з Президентом Росії, і сьогодні наш прем'єр-міністр проведе переговори з Михайлом Мішустін (прем'єр-міністром Росії - прим. Ред.) З приводу рефінансування", - сказав Лукашенко на нараді в Мінську.

Він уточнив, що мова йде про рефінансування в поточному році $1 млрд з боргу перед Російською Федерацією.

«Тобто ми у себе цей мільярд доларів, домовившись з Росією, залишимо. І це буде гарне підкріплення нашої національної валюти», - пояснив він.

Читайте також: Польща закликала Путіна не вводити війська в Білорусь

Сьогодні президент РФ Володимир Путін розповів про те, що Росія на прохання Олександра Лукашенка створила резерв співробітників правоохоронних органів, але обіцяли не задіяти російських силовиків, поки "ситуація не вийде з-під контролю".

У Білорусі вже 19-й тривають протести проти режиму Олександра Лукашенка, спровоковані фальсифікацією президентських виборів і міліцейським насильством проти громадян.

9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента, Олександр Лукашенко, який править країною з 1994 року, брав участь в них вже в шостий раз. Згідно з офіційними даними ЦВК, він отримав 80%, а Світлана Тіхановском - 10% голосів виборців.

ОМОН застосував проти мітингувальників водомети, світлошумові гранати і гумові кулі. Тисячі людей були затримані і побиті силовиками. Серед мітингувальників є є загиблі і зниклі безвісти.

Після цього було оголошено загальнонаціональну страйк, до якого приєдналися десятки державних підприємств.

Євросоюз, США, НАТО і Рада Європи констатували, що вибори в Білорусі не були ні прозорими, ні демократичними, і закликали офіційний Мінськ поважати права і свободи громадян.

ЄС відмовився визнавати результати виборів і анонсував санкції проти чиновників режиму Лукашенка.

Про те, що зараз відбувається в Білорусі і навколо білоруської революції читайте в статті Андрія Паливоди " Ні війни, ні миру ".