UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенка пообіцяв розширювати співпрацю з Північною Кореєю

І Північна Корея, і Білорусь є союзниками Росії.

Білоруський диктатор Аляксандр Лукашенка в посланні північнокорейському лідеру Кім Чен Ину пообіцяв розширити співпрацю з Пхеньяном. Про це у п'ятницю, 26 липня, заявило Міністерство закордонних справ КНДР, повідомляє Reuters.

Читайте також: США в ООН: Росія планує укласти з Іраном таку ж угоду, як з КНДР

“Запевняю, що буду працювати над подальшим розширенням співпраці з КНДР, наповненням її новим змістом, спільними програмами, які принесуть взаємну вигоду для підвищення добробуту народів наших країн”, - цитує північнокорейське МЗС слова Лукашенка.

Міністр закордонних справ Білорусі Максім Риженков цього тижня відвідував КНДР та зустрівся з північнокорейськими високопосадовцями, зокрема, з главою МЗС КНДР Чхве Сон Хуей. Під час прийому в Пхеньяні Чхве наголосила на “всебічному зміцненні відносин” між двома країнами, щоб “відкрити нову еру”.

Читайте також: Економіка КНДР “оживає”на тлі співпраці з РФ 

І Північна Корея, і Білорусь є союзниками Росії, яка стала більш дипломатично ізольованою після повномасштабного вторгнення в Україну.

Минулого року Москва перемістила частину своєї тактичної ядерної зброї до Білорусі, провела спільні військові навчання зі своїм сусідом, а минулого місяця підписала історичний пакт з Північною Кореєю, який передбачає допомогу сторін одна одній у разі агресії проти них. Детальніше про військовий союз Росії з КНДР розповідала Наталія Бутирська.