UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литва запросить Білорусь на саміт ЄС у Вільнюсі

Президента Білорусі Олександра Лукашенка у рамках санкцій внесено до "чорного списку" громадян Білорусі, яких не допускають на територію євроспільноти, тому запрошення адресується країні, конкретне прізвище в ньому не зазначено.

Литва має намір запросити Білорусь на саміт Євросоюзу у рамках програми "Східне партнерство", який відбудеться у Вільнюсі у кінці листопада. Про це в четвер, 10 жовтня заявив журналістам прем'єр-міністр Альгірдас Буткявічюс.

"Офіційне запрошення буде передано головою МЗС Лінасом Лінкявічюсом під час візиту до Мінська", - уточнив голова уряду. Візит дипломата має відбутися у жовтні. Як зазначив глава уряду, запрошення адресується країні, конкретне прізвище в ньому не зазначено.

Президента Білорусі Олександра Лукашенка у рамках санкцій внесено до "чорного списку" громадян Білорусі, яких не допускають на територію євроспільноти

"Східне партнерство" - багатостороння програма ЄС, направлена на розвиток регіональної співпраці з Азербайджаном, Вірменією, Білоруссю, Грузією, Молдовою і Україною. Офіційно була запущена у травні 2009 року. На вільнюському саміті планується підписання договору України з ЄС про асоціацію та вільну торгівлю, а також парафування такого документа з Молдовою і, можливо, Грузією. !zn

Читайте також:

Україна і Білорусь планують нарощувати обсяги співпраці після підписання Києвом асоціації з ЄС

Білорусь має намір отримати торговельну вигоду від асоціації України з ЄС

Балога помітив засилля прихованої пропаганди Білорусі на українському ТБ