UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литва виділить 43 тисячі євро на лікування постраждалих українських активістів

Гроші, як очікується, виділять із державного резерву. Вони підуть на надання медичної допомоги та реабілітацію активістів в лікувальних установах Литви.

Уряд Литви має намір виділити 150 тисяч літів (близько 43,5 тисяч євро) на лікування постраждалих українських опозиціонерів. Про це повідомляє DELFI з посиланням на прес-секретаря міністерства охорони здоров'я Юлюса Нащенковаса.

Гроші, як очікується, виділять з державного резерву. Вони підуть на надання медичної допомоги та реабілітацію активістів у лікувальних установах Литви.

До теперішнього моменту до лікарень Вільнюса було доставлено три українських опозиціонери, серед яких - лідер "Автомайдану" Дмитро Булатов, який стверджує, що його викрали і катували невідомі. МЗС Литви вже заявив, що стан Булатова "відображає явні ознаки тривалого застосування тортур і жорстокого поводження".

Про готовність Литви прийняти постраждалих українців у кінці січня оголосила голова республіки Даля Грібаускайте. Вона навіть відвідала одного з постраждалих у вільнюській університетській лікарні.

Акції протесту опозиції проходять на Україні з кінця листопада. Їх спровокував відмова уряду підписувати угоду про асоціацію з Євросоюзом. Масштабні демонстрації в Києві неодноразово переростали у зіткнення з міліцією. Під час безладів на вулиці Грушевського, які почалися 19 січня, постраждали, за офіційними даними, сотні людей, троє загинули. !zn

Читайте також:

zn
Литва засудила насильство на Грушевського і натякнула на санкції ЄС до України

Литва закликала ЄС до розслідування тортур в Україні та покарання винних