UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литва вдягне в зимову форму 25 тисяч українських захисників

Про обсяги допомоги Вільнюса розповів міністр оборони країни.

Міністр оборони Арвідас Анушаускас повідомив, що Литва передасть Україні не лише військову техніку, а й зимове обмундирування для ЗСУ на суму близько €2 млн. Раніше зимове екіпірування Литва вже забезпечила для п’ятисот українських воїнів. Про це пише Delfy.

«Найближчими місяцями у литовських підприємств буде закуплено та передано українським військовим зимове обмундирування на €2 млн — приблизно 25 тис. українських військових будуть забезпечені зимовим одягом», — повідомив Анушаускас.

Міністр також додав, що з жовтня литовські інструктори братимуть участь у навчальній місії у Великій Британії та розповів про надану його країною підтримку Україні.

«Наразі підтримка Литви озброєнням та іншою військовою технікою становить близько 209 млн євро. І вона триває, вона справді значна. Хочу підкреслити, що це не змагання між країнами, ми даємо те, що можемо дати, Україна просить те, що їй потрібно», – наголосив глава Міноборони Литви.

Читайте також: Вільнюс відправив Україні 105-мм гаубиці

Як повідомлялось, для забезпечення військових Збройних сил України зимовим одягом Міністерство оборони України вже уклало всі необхідні контракти щодо поставок.

Зимова амуніція для військових почала надходити невеликими партіями в Україну ще влітку, однак через масштабність потреби в забезпеченні, а також ризики знищення запасів, Україна не могла накопичити достатній запас заздалегідь.

Зазначимо, що в рамках військової допомоги українські партнери надають у тому числі і зимове обмундирування. Так, ще в серпні Іспанія надіслала Україні 30 тисяч одиниць зимового одягу.