UA / RU
Підтримати ZN.ua

Літаки РФ біля кордонів Польщі: Італія у відповідь підняла винищувачі Eurofighter

НАТО спрямувало два своїх літаки, щоб визначити пункт призначення судна та з’ясувати, що відбувається. "Перестрілки на великій висоті, попередження про рівень напруги в цьому районі".

Через присутність російських літаків у прикордонній зоні Польщі, над повітряним простором країни підняли італійські винищувачі Eurofighter. НАТО оголосило попередження про російське судно на кордоні з РП, пише видання il Messaggero.

Читайте також: FT: США розглядають можливість передати Україні винищувачі у «середній чи довгостроковій перспективі»

"Присутність (літака РФ – ред.), про яку не повідомили заздалегідь, тому, відповідно до процедури, Альянс направив два своїх літаки, щоб визначити пункт призначення судна та з’ясувати, що відбувається.

Перестрілки на великій висоті, попередження про рівень напруги в цьому районі», – йдеться на сторінках видання з посиланням на Військово-повітряні сили Італії. 

Винищувачі офіційного Рима фактично дислокуються на базі Мальборк на півночі Польщі, неподалік від російського ексклаву Калінінград.

Схож операція кілька днів тому

Лише два дні тому був схожий випадок за участі згаданих італійських винищувачів над Польщею.  Залучений до місії НАТО «Air policing» (Повітряне патрулювання – ред.), літак злетів після перехоплення трьох російських суден, що летіли поблизу північно-східного флангу Атлантичного альянсу. А ще напередодні винищувачі авіагрупи «Білий орел» вилетіли назустріч російському літаку, який летів поблизу польського кордону.

Нагадаємо, за даними командувача ВПС США в Європі, в Україні сили ППО вже збили близько 55 винищувачів РФ.