UA / RU
Підтримати ZN.ua

Літак української авіакомпанії SkyUp загорівся у Судані під час збройного конфлікту

У SkyUp запевняють, що її працівники – у безпечному місці

Літак Boeing 737 українського лоукостера SkyUp загорівся в аеропорту Хартума (столиця Судану) під час бойових дій, які охопили країну сьогодні, 15 квітня. Авіакомпанія повідомила у Facebook, що на одному із двох її літаків, що перебувають у Хартумі, спрацював аварійний радіобуй. Про стан літака та можливі пошкодження у компанії наразі нічого сказати не можуть.

На відео, яке було знято в аеропорту Хартума видно, інтенсивне утворення диму на одному авіалайнерів SkyUp. В аеропорту дим охопив ще один літак – Airbus A330.

Читайте також: Військовий переворот у Судані: 7 людей загинули, 140 поранено

В авіакомпанії SkyUp запевняють, що 36 її співробітників, які працюють у Судані, наразі перебувають у відносно безпечному місці, з ними є зв’язок. Організувати безпечні умови перебування та допомогти їм якнайшвидше залишити країну компанія вважає своїм головним завданням.

 «Ми займаємось цим разом із Посольством України в Єгипті, Почесним Консульством України в Судані, МЗС України та іншими державними структурами. Ми обов’язково повідомимо про вирішення ситуації, як тільки це буде можливо», - йдеться у повідомленні SkyUp.

Літаки SkyUp Airlines перебувають в Судані в рамках контракту з авіакомпанією Sun Air. Від початку 2023 року вони виконували рейси до Каїра (Египет), Ер-Ріяда та Джидди (Саудівська Аравія).

Раніше повідомлялося про спробу державного перевороту у Судані, що набула характеру потужного збройного конфлікту.