UA / RU
Підтримати ZN.ua

Літак НАТО відстежив ракету, яка впала на території Польщі — CNN

Інформацію вже передано Варшаві та Альянсу.

Напередодні у польському місті Пшеводов було зафіксовано падіння ракет, внаслідок чого сталися вибухи. Подія спричинила жваві обговорення у владних колах країн Європи та НАТО. В МЗС Польщі офіційно заявили, що інцидент відбувся через падіння ракети російського виробництва, але не підтвердили, що запуск було здійснено з території РФ. Як повідомляє CNN, рух ракети вдалося відслідкувати літаку НАТО, який спостерігав за територією України 15 листопада. 

За словами військового представника Альянсу, літак НАТО, що пролітав у вівторок над повітряним простором Польщі, відстежив ракету, яка впала в країні. Інформацію з радіолокаційними слідами було надано НАТО та Польщі.

Представник Альянсу не повідомив, ані хто запустив ракету, яка була відстежена в Польщі, ані звідки вона була випущена.

Нагадаємо, що літаки НАТО ведуть регулярне спостереження за Україною з початку російського вторгнення. Літак, який відстежив падіння російської ракети в Пшеводові, також здійснював спостереження за територією України.

Читайте також: Джо Байден не певен, що стріляли по території Польщі з Росії

Раніше повідомлялося, що Польща підвищує боєготовність військ і, ймовірно, ініціювала консультації НАТО за статтею 4 Північноатлантичного договору.