UA / RU
Підтримати ZN.ua

Листи з очима тварин у посольства України: у Франції готуються до можливого поштового терору

Генеральний секретар з питань оборони та нацбезпеки випустив з цього приводу попереджувальний бюлетень уряду та всім держсуб’єктам.

Генеральний секретар з питань оборони та нацбезпеки Франції випустив попереджувальний бюлетень Vigipirate, адресований уряду та всім державним суб’єктам. Причина рішення Стефана Буйона: відправка в період з 24 листопада по 1 грудня шести поштових посилок із бомбами до кількох приватних і державних організацій, створених в Іспанії, зокрема в Мадриді, у зв’язку з війною РФ проти України, інформує Le Figaro. 

Читайте також: Іспанська поліція вилучила ще три конверти з очима тварин, які адресувались українським консульствам

Усередині цих пакетів були знайдені, зокрема, запальні або вибухові речовини, такі як кулі від автомата, один з яких був адресований безпосередньо міністру внутрішніх справ Фернандо Гранде-Марласка.

 У той же час багато посольств України в Євросоюзі отримали підозрілі листи з органікою: очі тварин, кров тощо.

Нагадаємо, посольства та консульства України отримали закривавлені пакунки у шести країнах, поінформували в МЗС.  Після теракту в Іспанії, схожі інциденти відбулися в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, консульства в Брно.