UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лісові пожежі в Туреччині наблизилися до теплоелектростанції

Полум'ю сприяють аномальна спека та потужний вітер. 

Масштабні лісові пожежі, які жевріють у Туреччині, не стихають. У провінції Мугла, що на південному заході країни, язики полум'я наблизилися до місцевої ТЕС. Про це заявив мер Мухаммет Токат, а його слова цитує "Укрінформ".

"Пожежа стала загрозою для високовольтних ліній. Вогонь рухається у напрямку до ТЕС Єнікьой. Якщо пожежа охопить цей регіон, подача електроенергії до Міласа та Бодрума може бути припинена", - сказав Токат.

Влада вже розпочала евакуацію мешканців селищ Гюрджегіз та Байир. Вони знаходяться близько до ТЕС. 

Аномальна спека, яка тримається у Туреччині, лише сприяє швидкому розповсюдженню вогню. На додачу частинки полум'я розносить сильний вітер. 

Зазначається, що з 197 лісових пожеж рятувальники змогли взяти під контроль 185. До боротьби з вогнем залучено 16 літаків, 56 вертольотів, 850 водометів та автоцистерн, інша техніка.

Читайте також: Пожежі у Греції виходять з-під контролю: евакуацію мешканців ще двох міст розпочали о 5 ранку

Раніше повідомлялося, що 28 липня поблизу м. Манавгат (провінція Анталія) спалахнули лісові пожежі, які поширилися на територію провінцій Османие, Кайсері, Коджаелі, Адана, Мерсин і Мугла.

Україна прийняла рішення допомогти Туреччині з гасінням осередків займання і направила два екіпажі пожежних літаків Ан-32П з групою досвідчених фахівців в складі 14 осіб.