UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лікарі порадили відключити Манделу від системи штучного життєзабезпечення

Медики прийшли до висновку, що колишній президент ПАР знаходиться у "перманентному вегетативному стані". Родичі екс-президента вважають запропоноване рішення дуже ймовірним.

Лікарі порекомендували родичам вимкнути Нельсона Манделу від апарату життєзабезпечення. Медики прийшли до висновку, що колишній президент ПАР знаходиться у "перманентному вегетативному стані".

Відомості про висновок лікарів містяться в судовому документі від 26 червня, про який стало відомо лише 4 липня.

Як повідомляє агентство AFP з посиланням на отримані матеріали, родичі екс-президента вважають запропоноване рішення дуже ймовірним, оскільки не хочуть "продовжувати страждання" Мандели. Вивчити стан колишнього президента суду в ПАР довелося у зв'язку з розглядом сімейного спору про перепоховання трьох його дітей.

- Нельсон Мандела при смерті: його підключили до системи штучного життєзабезпечення

Вегетативний стан характеризується нездатністю хворого до мимовільної ментальної активності через пошкодження або дисфункцію півкуль головного мозку. 94-річного Манделу, який 8 червня потрапив в лікарню через легеневу інфекцію, 27 червня довелося підключити до апарату штучного дихання.

Судові матеріали агентству AFP надав адвокат шістнадцяти родичів Мандели, які домоглися, щоб суд змусив онука екс-президента Мандели Мандла відновити цілісність родинного поховання в селі Куна, де ріс майбутній глава держави. Мандла Мандела раніше перевіз останки в рідне село діда - Мвезо, де він задумав побудувати мавзолей для екс-президента, а також готель і футбольний стадіон. Інші ж родичі наполягли, що після смерті Мандела був похований саме в Куне.

Нельсон Мандела отримав популярність як правозахисник в період існування апартеїду в ПАР, він 27 років провів у в'язниці, а вийшов на свободу в 1990 році. Потім він отримав Нобелівську премію миру і в період з 1994 по 1999 рік був першим чорношкірим президентом Південної Африки. !zn

Читайте також:

Нельсон Мандела при смерті: по всій Південній Африці моляться за його одужання