UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лікарі оприлюднили відомості про стан здоров'я Джозефа Байдена

Конкурент Трампа має намір продовжувати перегони всупереч усьому

Щоб уникнути всіляких спекуляцій на тему його здоров'я, найближчий можливий конкурент Дональда Трампа на майбутніх президентських виборах в США 77-річний Джозеф Байден дозволив оприлюднити зведення про свій стан здоров'я.

Колишній американський віце-президент Джозеф Байден, який бере участь у передвиборчих перегонах в США, за станом здоров'я може виконувати обов'язки глави держави. Про це йдеться у звіті лікаря Байдена, опублікованому у вівторок передвиборним штабом демократа, передає УНН з посиланням на Politico.

Як випливає з документа, колишній віце-президент США, якого зараз 77 років, "здоровий і активний". У політика, який претендує на висунення кандидатом в президенти США від Демократичної партії, немає будь-яких хвороб або порушень, які б могли перешкодити йому бути главою американської адміністрації.

Звіт підготував Кевін О'Коннор, який протягом багатьох років був лікарем Байдена. У документі наголошується, що Байден не курить, не вживає алкоголь і регулярно займається спортом.

О'Коннор констатував, що у Байдена іноді бувають порушення нормального ритму скорочень серця, однак це не створює серйозних труднощів. Колишній віце-президент приймає препарати для зниження рівня холестерину в крові, а також ряд інших ліків. Лікар зазначив, що у 1988 році Байден був госпіталізований у зв'язку з аневризмою судин головного мозку, однак зараз ніяких пов'язаних з цим симптомів у нього немає.

Байден вважається зараз одним з найбільш ймовірних суперників від Демократичної партії чинного американського лідера Дональда Трампа на майбутніх в листопаді 2020 року президентських виборах.

Колишній віцепрезидент США Джо Байден продовжує лідирувати в гонці за висунення серед Демократичної партії, показує нове опитування CNN.

Байдена підтримують 28% прихильників демократів. За ним йдуть сенатор Берні Сандерсом з 17% і сенаторка Елізабет Уоррен з 14%.

Мер Піт Буттіджич займає четверте місце в рейтингу демократів з 11%.

Жоден інший кандидат не набирає 4%.